Ook in 2021 timmeren we verder! Dit kwartaal ronden we projecten af, bouwen we hard verder aan de lopende verbouwingen en starten ook nieuwe opdrachten. Om u als aannemer of particulier goed te blijven helpen, starten er dit kwartaal ook twee nieuwe medewerkers. Later meer daar over. Nu eerst een update over waar u onze vakmannen en -vrouwen tegen komt.

Ver- en uitbouw in Warmond. 

In bouwupdate #5 deelden we de start aan de verbouwing van deze jaren 20 woning. Kort geleden zijn de Tudor Kozijnen geplaatst in de aanbouw. Wat betekent dat de mijlpaal wind- en waterdicht bereikt is! Voor de uitbouw is gekozen voor een moderne aanbouw, om zo goed het contrast weer te geven met het originele woonhuis. De Tudor Kozijnen van zwart, slank staal maken de uitbouw helemaal af. 

Monumentaal isolerend glas

De komende periode start de afbouwfase: aftimmeren en isoleren van de bestaande woning. Een van de isolerende werkzaamheden is het enkel glas vervangen voor islerend glas. Samen met de opdrachtgever hebben we gekozen voor monumentaal isolerend glas en het behoud van de huidige kozijnen. Op deze manier isoleren we de woning, zonder dat het zijn jaren 20 karakter verliest.

De sponningen van de kozijnen en ramen passen we aan dat het nieuwe, dikkere, glas erin past. Aan de binnenzijde modern glas en aan de buitenzijde nieuwerwets glas. Het nieuwerwetse glas is glas met de kwaliteit van nu, maar gemaakt volgens de techniek uit de jaren 20: getrokken glas.

Afgeronde projecten

Zowel de uitbreiding aan het Zuideinde in Roelofarendsveen als de verbouwing in Voorschoten zijn klaar.

Aanbouw in Boskoop

Een grotere woonkamer was de wens. Een uitbouw de oplossing. Onze timmermannen zijn hier de laatste week druk bezig geweest met het plaatsen van de uitbouw en verbouw van de benedenverdieping. De uitbouw is gebouwd volgens houtskeletbouw, welke grotendeels is voorbereid in onze timmerfabriek. De afbouwfase is nu gestart en de schilders van Veen Schilders schilderen de nieuwe kozijnen van de aanbouw. 

Monumentale verbouwing Leiden

Gestart met de werkzaamheden die we eerder aankondigden in de vorige bouwupdate. Vooraf, maar ook tijdens de verbouwing en restauratie is er regelmatig overleg met Monumentenzorg Leiden en de eigenaar. Wij kunnen niet wachten om de resultaten van dit project met u te delen in de volgende bouwupdates. Voor nu alvast een update van het project in onderstaande foto's. 

Dakrenovatie Leiden

De opdrachtgever is een goede bekende van Akerboombouw. 10 jaar geleden bouwden we voor hem al eens twee woningen om naar diverse appartementen. Dit jaar mogen we bij een naastgelegen pand het dak renoveren.

Onze timmermannen vervangen het huidige dakbeschot en isoleren de kap. De isolatie monteren we aan de buitenzijde van de kap. Zo ontstaat er een zogenaamd 'warm dak'. Het warme dak is de meeste voorkomende methode van dakisolatie, vooral bij platte daken. En bouwfysisch ook het meest veilig. Er zijn weinig dakdoorvoeren en dus ook weinig doorbrekingen van de isolatielaag.

Koude en omgekeerde daken komen vrijwel uitsluitend voor in oudere bestaande bouw. Een constructieopbouw is weliswaar geventileerd, maar wordt bouwfysisch afgeraden in verband met condensatieproblemen. Zoals het rotten van de dakvloer doordat er condensatie in de isolatielaag optreedt en het ingesloten vocht niet meer uit de constructie kan. 

Ook waren de pannen aan vervanging toe, deze vervangen we met nieuwe pannen die gelijk zijn aan de oude.

Houd onze social media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn in de gaten om de start van dit project te zien.

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Personeelsuitje

We organiseren elk jaar een uitje voor het personeel, ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren met plezier voor jong en oud! Lees en bekijk hier meer over deze gezellige dag. 

Bouwupdate #9

Het eerste kwartaal zit erop. Wat hebben onze timmermannen gedaan en wat hebben ze komende maanden nog een petto? U leest het in bouwupdate #9.

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.