Eskil zit in zijn tweede jaar van zijn BBL-opleiding en werkt al anderhalfjaar bij Akerboombouw. Wat vindt hij leuk aan z'n werk en hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? Hij vertelt het je zelf!

Naar werk én naar school

"Momenteel zit ik nog in mijn tweede jaar van mijn BBL-opleiding niveau 2. Dit betekent dat ik 4 dagen werk en 1 dag per week naar school ga. Ik heb niveau 2 bijna afgerond en wil daarna ook nog niveau 3 halen. Dat is nog twee jaar."

Het dak op

"Vandaag zijn we bij een project op het dak aan het werk. Dat vind ik denk ik wel het leukst: het dak eraf, strippen, opnieuw opbouwen en alles vernieuwen. Aftimmeren vind ik ook een leuke klus, dan maak je alles gereed voor de oplevering."

Ruimte om door te groeien

"Als leerling loop je altijd met een gevorderd timmerman mee. Hier leer je onwijs veel van. Het lijkt me wel het leukst om zelf projecten te leiden, maar eerst wil ik meer ervaring opdoen in het uitvoeren van het werk. Er is bij Akerboombouw wel ruimte om door te groeien, dus als het zover is, kan ik ook projecten gaan leiden. De komende jaren zie ik mezelf zeker bij Akerboombouw werken. Er zijn genoeg mogelijkheden binnen het bedrijf op de lange termijn."

Met plezier naar je werk

"De sfeer bij Akerboombouw zit hartstikke goed. Het is gezellig en ik heb het met mijn vaste maten Demy en Martijn prima naar mijn zin. We werken hard door, maar er is altijd ruimte voor een lolletje. Dat vind ik ook belangrijk, dat je plezier in je werk hebt. Dat wil ik andere BBL-leerlingen ook als tip meegeven: als je het niet naar je zin hebt, overleg met je baas of wissel van opdrachtgever, zodat je niet met tegenzin naar je werk gaat."

Werken bij Akerboombouw

De BBL-werkplek voor september 2021 is al vervuld. Wel zoeken wij altijd timmermannen die uit het juiste hout gesneden. Heb jij jouw timmermansdiploma al op zak? Bekijk ons vacatureoverzicht. En wie weet ben jij binnenkort een collega van Eskil.

Meer nieuws

Personeelsuitje

We organiseren elk jaar een uitje voor het personeel, ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren met plezier voor jong en oud! Lees en bekijk hier meer over deze gezellige dag. 

Bouwupdate #9

Het eerste kwartaal zit erop. Wat hebben onze timmermannen gedaan en wat hebben ze komende maanden nog een petto? U leest het in bouwupdate #9.

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.