Vanaf 2019 is Akerboombouw aangesloten bij de CO2-Prestatieladder. Na een jaar van voorbereiding, ontvingen we vorig jaar voor het eerst het certificaat. In 2021 mogen wij na de audit dit duurzaamheidscertificaat weer met een jaar verlengen. En daar zijn we trots op! 

Resultaten CO2-Prestatieladder in 2020

Een belangrijk onderdeel van de CO2-Prestatieladder is jaarlijks de uitstoot van CO2 te verminderen. Vorig jaar hebben we als Akerboombouw mooie stappen gezet in de reductie van CO2 uitstoot, dit laat zich zien onze footprint:

  • Footprint 2019: 79,8 ton CO2
  • Footprint 2020: 71,4 ton CO2

Dit is een CO2-reductie van ruim 10%!

Footprint 2021

Dit jaar verwachten we dat onze footprint opnieuw lager is als het vorige jaar. Waarom? Dit jaar tellen onze 150 op het pand geplaatste zonnepanelen en het gebruik van onze elektrische auto voor het eerst over het gehele jaar mee. Onze CO2-uitstoot neemt hierdoor gegarandeerd af. Meer over de CO2-Prestatieladder is terug te lezen in onze doelstellingen en rapportages.

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.

Resultaten CO2-footprint 2020

Trots op de mooie besparing die we vorig jaar hebben behaald. Lees hier meer over de besparing CO2-uitstoot van 2020 en plannen van 2022.

BOUWUPDATE #8

Wij laten u graag zien welke vakmanschapskwaliteiten wij dagelijks toepassen in onze projecten. De komende periode vindt u onze timmerlieden weer op verschillende locaties in de Randstad. Hieronder een overzicht van een aantal van deze projecten.