Onze timmermannen zijn druk bezig aan de Noordkade in Roelofarendsveen. Ze werken aan de woning van Peter Akerboom. Lees hier hoe Peter het vindt om in de schoenen van de klant te staan en wat de uitdagingen zijn in dit project. 

De werkzaamheden

De woning van Peter en Linda wordt gebouwd aan de Noordkade in Roelofarendsveen. Op dit moment staat de ruwe casco van de woning, inclusief het gevelmetselwerk van de begane grond. Op de begane grond kozen we voor houten kozijnen, deze zijn in onze eigen timmerfabriek gemaakt. Op de eerste verdieping komen aluminium kozijnen, de gevels worden bekleed met verduurzaamde, vuren delen. Bekijk voor meer informatie over de samenwerkingen, en andere werkzaamheden, het hele project aan de Noordkade. 

Eigen uitdaging

De nokken van deze woning lopen schuin af, ze staan niet haaks op de voor- en achtergevel. Bij de meeste woningen is het standaard dat alles recht afloopt en het huis als het ware een vierkant of een rechthoek is.

"Elk project heeft zijn eigen uitdaging, hier is dat de schuine bouwconstructie."

Bij deze woning is de voorkant breder dan de achterkant, de zijgevels staan niet haaks op de woning. De nokken lopen schuin en zijn naar achteren aflopend qua hoogte, dit is gedaan zodat het gelijk is aan de gevels van de buren. Een constructie die deze woning uitdagend maakt voor onze timmermannen, maar zeker niet onmogelijk!

Peter in de schoenen van de klant

Peter: "Het is goed om een keer aan de andere kant van de schutting te staan. Ik sta nu in de schoenen van de opdrachtgever en dat is best confronterend. Tijdens een (ver)bouwproces moeten veel beslissingen genomen worden, dit kost tijd en energie. Het is goed daar weer een keer extra bewust van te worden."  

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project, onze andere werken én het team van Akerboombouw? Houd onze socialmediakanalen InstagramFacebook en LinkedIn dan in de gaten voor het laatste nieuws!

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Afronding project Brasserie Polderfabriek

Sinds 26 april heeft Brasserie Polderfabriek haar deuren geopend. Een project waarbij wij werkten aan de bouw van een horecalocatie in de Bospolder in Leiderdorp.

Duurzaam ondernemen met de CO₂ prestatieladder

Sinds 2018 zijn wij actief bezig met duurzaam ondernemen. Om ons verbruik te structureren en meetbaar te maken sloten wij ons aan bij het programma van de CO₂ prestatieladder.

Bouwupdate #14

Het is weer tijd voor en bouwupdate! Wij brengen u graag op de hoogte van onze werkzaamheden.