Onze timmermannen zijn druk bezig aan de Noordkade in Roelofarendsveen. Ze werken aan de woning van Peter Akerboom. Lees hier hoe Peter het vindt om in de schoenen van de klant te staan en wat de uitdagingen zijn in dit project. 

De werkzaamheden

De woning van Peter en Linda wordt gebouwd aan de Noordkade in Roelofarendsveen. Op dit moment staat de ruwe casco van de woning, inclusief het gevelmetselwerk van de begane grond. Op de begane grond kozen we voor houten kozijnen, deze zijn in onze eigen timmerfabriek gemaakt. Op de eerste verdieping komen aluminium kozijnen, de gevels worden bekleed met verduurzaamde, vuren delen. Bekijk voor meer informatie over de samenwerkingen, en andere werkzaamheden, het hele project aan de Noordkade. 

Eigen uitdaging

De nokken van deze woning lopen schuin af, ze staan niet haaks op de voor- en achtergevel. Bij de meeste woningen is het standaard dat alles recht afloopt en het huis als het ware een vierkant of een rechthoek is.

"Elk project heeft zijn eigen uitdaging, hier is dat de schuine bouwconstructie."

Bij deze woning is de voorkant breder dan de achterkant, de zijgevels staan niet haaks op de woning. De nokken lopen schuin en zijn naar achteren aflopend qua hoogte, dit is gedaan zodat het gelijk is aan de gevels van de buren. Een constructie die deze woning uitdagend maakt voor onze timmermannen, maar zeker niet onmogelijk!

Peter in de schoenen van de klant

Peter: "Het is goed om een keer aan de andere kant van de schutting te staan. Ik sta nu in de schoenen van de opdrachtgever en dat is best confronterend. Tijdens een (ver)bouwproces moeten veel beslissingen genomen worden, dit kost tijd en energie. Het is goed daar weer een keer extra bewust van te worden."  

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project, onze andere werken én het team van Akerboombouw? Houd onze socialmediakanalen InstagramFacebook en LinkedIn dan in de gaten voor het laatste nieuws!

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Bouwupdate #11

We zijn weer terug met een nieuwe bouwupdate! U leest hier meer over welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we mee gaan starten. 

Bouwupdate #10

Het is tijd voor de laatste bouwupdate voor de bouwvak! U leest hier welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we na de bouwvak mee starten. 

Snuffelstage in de bouw

Diego (15) en Finley (16) hebben ons team tien dagen versterkt! Lees hier hoe hun stageperiode is verlopen.