Bouwupdate #10

Het is tijd voor de laatste bouwupdate voor de bouwvak! U leest hier welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we na de bouwvak mee starten. 

Afgeronde werkzaamheden villa in Warmond

Zoals u in onze vorige bouwupdate misschien wel las, waren onze timmermannen bezig met de verbouwing van een villa in Warmond. De kozijnen zijn vernieuwd, vloerisolatie en voorzetwanden zijn geplaatst, er is een extra badkamer gerealiseerd en de installaties zijn aangepast. Voor deze klus is samengewerkt met kozijnleverancier Tudor, voor kozijnen op de begane grond. Ook Veen Schilders was betrokken in dit project, zij hebben het houtwerk geschilderd en de villa zelf geverfd. Daarmee is deze klus afgerond.

Nieuwbouwwoning aan de Noordkade in Roelofarendsveen

Voor de nieuwbouwwoning aan de Noordkade zijn onze timmermannen de afgelopen tijd bezig geweest met het stempelen van de vloer op de eerste verdieping. Een stempel dient als een tijdelijke ondersteuning voor als de constructie op zichzelf nog niet sterk genoeg is. Daarnaast moet de vloer gestempeld zijn om te beginnen met het bekisten. U raadt het al, de vloer wordt nu bekist. Bekisting is een betimmering van hout dat onze timmermannen aanbrengen vóór het storten van het beton zodat het betonmortel in de gewenste vorm blijft. 

Onze timmermannen streven ernaar om voor de bouwvak de verdiepingsvloer te storten zodat na de bouwvak gestart kan worden met de voorbereiding voor het metselwerk. 

Hofbrouckerlaan in Oegstgeest

Onze timmermannen zijn de afgelopen maanden ook veel bezig geweest aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest. Het is onder andere beter geïsoleerd, onze timmermannen hebben verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

  • De vloer op de begane grond is opnieuw geïsoleerd
  • Er zijn voorzetwanden geplaatst
  • Vloerverwarming geplaatst
  • Er is een WTW-installatie geplaatst zodat lucht wordt opgewarmd zonder dat er gas of elektriciteit nodig is

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe houten kozijnen geplaatst en is de indeling van de begane grond aangepast. Er is daardoor een extra slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Er zijn nog wel wat overige werkzaamheden zoals het vernieuwen van de trap, het tegelwerk en het vernieuwen van de begane grond. Onze timmermannen gaan na de bouwvak verder om de werkzaamheden hier af te ronden.

Projecten uit de timmerfabriek

De zomer is weer volop aangebroken en dat betekent dat iedereen naar buiten wil. In de timmerfabriek is het hoogseizoen voor schuifpuien daarom aangebroken! Andere werkzaamheden in de timmerfabriek:

  • Het maken van ronde kozijnen voor bij een nieuwbouw woning in Nieuwe-Wetering. 
  • Voor Café de Buren worden schuifwanden gemaakt voor de dartbanen, ze willen deze kunnen sluiten wanneer er een feestje is
  • Voor Résidence Wijnen worden tussendeuren gemaakt

Na de bouwvak

Na de bouwvak gaan onze timmermannen onder andere verder aan de Noordkade en de Hofbrouckerlaan. Daarnaast beginnen ze aan de uitbreiding van een woonhuis in Oude Wetering en aan de bouw van een bijgebouw in Bloemendaal. Houd onze socialmediakanalen InstagramFacebook en LinkedIn in de gaten om de afronding en de start van deze projecten te zien.

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Duurzaam ondernemen met de CO₂ prestatieladder

Sinds 2018 zijn wij actief bezig met duurzaam ondernemen. Om ons verbruik te structureren en meetbaar te maken sloten wij ons aan bij het programma van de CO₂ prestatieladder.

Bouwupdate #14

Het is weer tijd voor en bouwupdate! Wij brengen u graag op de hoogte van onze werkzaamheden.

Hoe wij bijdragen aan de energietransitie

De energietransitie is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Daarom stappen we met zijn allen over van fossiele energie op energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Dit is een duurzame ontwikkeling en hierin draagt Akerboombouw graag zijn steentje bij.