Bouwupdate 12

De eerste maanden van 2023 zitten er alweer op. En in de tussentijd zijn er weer mooie projecten begonnen en afgerond. Lees verder voor updates die je niet wil missen!

Nieuwbouwwoning aan de Noordkade

Onze timmermannen zijn druk bezig met de nieuwbouwwoning aan de Noordkade voor Peter Akerboom. De komende tijd gaan we aan de slag met de binnenwanden en installaties. Parallel daaraan zullen we de buitenzijde afwerken.

De uitdaging in deze woning ligt in de schuinlopende zijgevels. De noklijnen lopen namelijk niet haaks op de voor- en achtergevel, dit maakt het een bijzondere woning. Lees hier alles wat je moet weten over dit project!

Renovatie van woning op de Achterdijk

Onze timmermannen mochten aan de slag met de renovatie van een woning uit 1970. Deze woning staat op de Achterdijk in Rijpwetering. Toen het gekocht werd door de nieuwe bewoners was er de wens om de woning te moderniseren en te verduurzamen. Wij hebben deze woning daarom weer in een nieuw jasje gestopt!

Om de woning de gewenste uitstraling te geven waren er verschillende werkzaamheden nodig:

 • Op de begane grond is de vloer vervangen door een nieuwe zandcement dekvloer met vloerverwarming.
 • In verband met de vervanging van de keuken is het leidingwerk aangepast en uitgebreid zodat de nieuwe keuken geplaatst kon worden.
 • Daarnaast is de badkamer op de eerste verdieping compleet vervangen.
 • Alle wanden op de begane grond zijn gestukadoord. 
 • We hebben de schrootjes plafonds vervangen door gipsplafond met stucwerk.

Klassieke schuur aan de Noorderhemweg 

We bouwden een nieuwe schuur in de achtertuin van een woning aan de Noorderhemweg. Ben je ook op zoek naar een luxe, ruime, maar toch klassieke schuur waar je al jouw spullen in kwijt kan? Kijk dan zeker eens naar de foto's van dit project.

Uitbreiding aan de Veerstraat

Eind 2022 startten we met de uitbreiding en verbouwing van een vrijstaande woning. Deze uitbreiding krijgt een plat glazen dak dat uitsteekt over de pui. De houten pui én de kozijnen van het glazen dak komen uit eigen timmerfabriek. Naast het werk in de timmerfabriek zijn er verschillende werkzaamheden nodig om deze uitbreiding en verbouwing te realiseren:

 • Slopen van de bestaande serre en tuinmuren
 • Heiwerk met fundering en een geïsoleerde vloer
 • Fabriceren van de buitenkozijnen in de timmerfabriek
 • Metselwerk voor de uitbreiding en tuinmuur
 • Maken van het platte dak en de glasstrook

Bekijk hoe dit project er nu voor staat én wat er nog moet gebeuren.

Projecten uit de timmerfabriek

Ook in de timmerfabriek blijven de machines draaien.

 • We maakten kozijnen en geprofileerde gootlijsten werken in Rijpwetering van een collega-aannemer.
 • We maakten kozijnen voor werk in Rotterdam van een andere collega-aannemer.
 • Ons team is versterkt door Stephan!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werken en het team van Akerboombouw? Houd onze socialmediakanalen InstagramFacebook en LinkedIn in de gaten voor het laatste nieuws!

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Bouwupdate #15

De bouwvak komt er aan! Voordat onze timmermannen genieten van een welverdiende zomervakantie praten we jullie graag bij.

Afronding project Brasserie Polderfabriek

Sinds 26 april heeft Brasserie Polderfabriek haar deuren geopend. Een project waarbij wij werkten aan de bouw van een horecalocatie in de Bospolder in Leiderdorp.

Duurzaam ondernemen met de CO₂ prestatieladder

Sinds 2018 zijn wij actief bezig met duurzaam ondernemen. Om ons verbruik te structureren en meetbaar te maken sloten wij ons aan bij het programma van de CO₂ prestatieladder.