Dit jaar vindt op 11 en 12 september de 35e editie van de Landelijke Open Monumentendagen plaats. In dit tweede weekend van september openen meer dan 30 Leidse monumenten en gebouwen hun deuren voor het publiek. Ook voor Akerboombouw een speciale dag, omdat twee van hun restauratiewerken in Leiden te bewonderen zijn.

De Oude Sterrewacht

Een van die monumenten is de Sterrewacht. De Oude Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld. In 2011 heeft minister Plassterk geld vrijgemaakt voor het restaureren van dit monument. Het team van Akerboombouw heeft de restauratie van de koepels en alle afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Daarmee is de staat van de Sterrewacht teruggebracht naar 1924. Een prachtige klus waar we, zeker op de Open Monumentendag, met veel trots op terugkijken.

Het Leids Wevershuis

Ook museum Het Leids Wevershuis is vrij te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen. In dit museum kunt u kennismaken met de geschiedenis van de arme arbeiders uit Leiden. Voordat dit pand een museum werd restaureerde Team Akerboombouw dit volledig. Voorgevel-, achtergevel- en dakrenovatie waren nodig om het gebouw weer in oorspronkelijke staat te brengen. Tegenwoordig komen onze mannen er nog regelmatig terug om het pand netjes te onderhouden.

Bezoeken van deze monumenten

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze gebouwen? Of wilt u met eigen ogen zien welk werk team Akerboombouw verricht heeft voor deze monumenten? Dan zijn de Open Monumentendagen uw kans! Door coronamaatregelen is het wel verstandig een reservering te maken voor uw bezoek aan de Open Monumentendagen. Veel plezier!

Meer nieuws

Hoe wij bijdragen aan de energietransitie

De energietransitie is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. En ook in het nieuws wordt er vaak over gesproken. Dat is niet gek. Want verduurzaming staat momenteel hoog op de agenda. Daarom stappen we met zijn allen langzaam maar zeker over van fossiele energie op energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Dit is een duurzame ontwikkeling en hierin draagt Akerboombouw graag zijn steentje bij.

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2024.

Project HSL/A4: updates rondom de bouw van deze nieuwe ‘horeca-hotspot’

Wij werken aan de transformatie van het voormalige informatiecentrum HSL/A4 in Leiderdorp, tot nieuwe horecalocatie voor de Brasserie Groep. Voor de bouwvak brachten we jullie op de hoogte van dit gave project, onze timmermannen zijn nog steeds druk bezig. Ben je benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen? Lees dan snel verder!