Dit jaar vindt op 11 en 12 september de 35e editie van de Landelijke Open Monumentendagen plaats. In dit tweede weekend van september openen meer dan 30 Leidse monumenten en gebouwen hun deuren voor het publiek. Ook voor Akerboombouw een speciale dag, omdat twee van hun restauratiewerken in Leiden te bewonderen zijn.

De Oude Sterrewacht

Een van die monumenten is de Sterrewacht. De Oude Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld. In 2011 heeft minister Plassterk geld vrijgemaakt voor het restaureren van dit monument. Het team van Akerboombouw heeft de restauratie van de koepels en alle afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Daarmee is de staat van de Sterrewacht teruggebracht naar 1924. Een prachtige klus waar we, zeker op de Open Monumentendag, met veel trots op terugkijken.

Het Leids Wevershuis

Ook museum Het Leids Wevershuis is vrij te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen. In dit museum kunt u kennismaken met de geschiedenis van de arme arbeiders uit Leiden. Voordat dit pand een museum werd restaureerde Team Akerboombouw dit volledig. Voorgevel-, achtergevel- en dakrenovatie waren nodig om het gebouw weer in oorspronkelijke staat te brengen. Tegenwoordig komen onze mannen er nog regelmatig terug om het pand netjes te onderhouden.

Bezoeken van deze monumenten

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze gebouwen? Of wilt u met eigen ogen zien welk werk team Akerboombouw verricht heeft voor deze monumenten? Dan zijn de Open Monumentendagen uw kans! Door coronamaatregelen is het wel verstandig een reservering te maken voor uw bezoek aan de Open Monumentendagen. Veel plezier!

Meer nieuws

Andere schoenen voor Peter

Onze timmermannen zijn druk bezig aan de Noordkade in Roelofarendsveen. Lees hier meer over de uitdagingen en hoe Peter het vindt om in de schoenen van de opdrachtgever te staan.

Bouwupdate #11

We zijn weer terug met een nieuwe bouwupdate! U leest hier meer over welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we mee gaan starten. 

Bouwupdate #10

Het is tijd voor de laatste bouwupdate voor de bouwvak! U leest hier welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we na de bouwvak mee starten.