Op 18 juni is het de dag van het werkplezier. Directeur Peter Akerboom vertelt waar Akerboombouw voor staat en wat er zo leuk is aan werken bij Akerboombouw. 

Rolverdeling Akerboombouw

Peter Akerboom is eigenaar van het familiebedrijf Akerboom. Logischerwijs begonnen als timmerman en in 1998 heeft hij bedrijf overgenomen van zijn vader. Vanaf 2000 is ook Eric Vrieler ingestapt. De twee eigenaren hebben een duidelijke rolverdeling. “Eric houdt zich vooral bezig met de cijfers. Denk aan lonen, contact met de nutsbedrijven, administratie en in de uitvoering voor de timmerfabriek. Klantcontact, acquisitie en begeleiding van het werk op locatie is waar ik me op richt.”

Voldoening

Peter haalt de meeste voldoening uit het brede klantcontact. “Ik heb contact met heel veel verschillende soorten mensen. Aan de ene kant het bouwteam die nodig zijn voor een klus, maar aan de andere kant ook de klanten zelf die heel uiteenlopende wensen hebben.”

Peter denkt, en hoort regelmatig dat medewerkers veel voldoening halen uit het eindresultaat van een klus. “Dat je samen met collega’s dagen-, weken- of maandenlang ergens naartoe werkt en dat de klant daar ook heel tevreden over is. Daar doe je het voor!”. Ook leerling timmerman Eskil kan daarover meepraten. Aftimmeren is volgens hem namelijk één van de leukste dingen om te doen, omdat je dan alles gereed maakt voor de oplevering.

Akerboombouw DNA

Alle werknemers van Akerboombouw delen (bijna) hetzelfde DNA. Zij hebben oog voor kwaliteit van het werk, vinden loyaliteit en gezelligheid belangrijk én breiden graag hun kennis uit. Die mogelijkheid geeft Akerboombouw door de cursussen en trainingen mogelijk te maken. “Zo zijn er ook een aantal cursussen die we het met het hele team doen, zoals steigerbouw of houtherstel. Op die manier leert iedereen dezelfde fijne kneepjes van het vak.”  

De dag van het werkplezier

Peter: “Werkplezier betekent voor mij dat de dagen voorbij vliegen met wat je aan het doen bent. Dat je leuk vindt wat je doet. Ik hoop dus ook dat mijn collega’s iedere ochtend met veel plezier naar het werk komen.” Dat lijkt nu zeker het geval te zijn bij Akerboombouw, want een groot deel van de medewerkers is al langer dan 10 jaar in dienst.

Wil je ook werken bij Akerboombouw?

Wil jij dit ook? En heb jij oog voor kwaliteit? Wij zoeken altijd timmermannen die uit het juiste hout gesneden zijn. Heb jij jouw timmermansdiploma al op zak? Bekijk ons vacatureoverzicht. En wie weet ben jij binnenkort ook een Akerboombouwer!

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Personeelsuitje

We organiseren elk jaar een uitje voor het personeel, ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren met plezier voor jong en oud! Lees en bekijk hier meer over deze gezellige dag. 

Bouwupdate #9

Het eerste kwartaal zit erop. Wat hebben onze timmermannen gedaan en wat hebben ze komende maanden nog een petto? U leest het in bouwupdate #9.

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.