Project HSL/A4: updates rondom de bouw van deze nieuwe 'horeca-hotspot'

Wij werken aan de transformatie van het voormalige informatiecentrum HSL/A4 in Leiderdorp, tot nieuwe horecalocatie voor de Brasserie Groep. Voor de bouwvak brachten we jullie op de hoogte van dit gave project, onze timmermannen zijn nog steeds druk bezig. Ben je benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen? Lees dan snel verder!

Timmermannen, Martin en Richard, vertellen je in dit artikel namelijk alles wat je moet weten. 

Hoe staat het nu met de werkzaamheden?

Onze timmermannen zijn volop in de weer, daarom geven we graag een update over hoe het ervoor staat met de werkzaamheden!

Uitbreiding op de benedenverdieping

Martin: "De vloer van de uitbreiding is gestort, we zijn klaar om de staalconstructie te plaatsen. De staalconstructie is besteld en zodra dit is geplaatst kunnen we daarmee het gebouw wind- en waterdicht maken. Daarna gaan we aan de slag met het plaatsen van wandjes. Waarvoor? Nou, daar komen de toiletten en de keuken, inclusief een vriescel." Je kunt je vast voorstellen dat hier nog wel wat werk bij komt kijken! Je ziet hieronder een foto van de gestorte vloer van de uitbreiding. 

Nieuwe houten kozijnen

De buitenkant van het gebouw krijgt ook vorm! De houten kozijnen zijn al geplaatst in de buitengevels en in de timmerfabriek werken onze timmermannen hard aan de openslaande deuren van de bovenverdieping. Binnenkort wordt het glas geplaatst in de kozijnen, wat een adembenemend uitzicht biedt over de watergang de Does.

Bovenverdieping van het restaurant

De huidige verdieping van het pand is verbonden met een dakterras. Richard: "Hier was ook hoognodig onderhoud nodig, de oorspronkelijke houtconstructie begon namelijk te rotten. Je ziet hieronder een foto van de vernieuwde houtconstructie, deze zal dienen als zonnewering en als decoratie."

De tweede verdieping in het pand wordt uitgebreid met een extra verdiepingsvloer die op een iets andere hoogte ligt en straks verbonden wordt met twee kleine trappen. De twee verschillende lagen worden afgesloten van elkaar met oude metselstenen die de gewenste industriële uitstraling nabootsen. Om deze nieuwe bovenverdieping te bereiken, wordt elders in het gebouw een nieuwe trap gebouwd. Voor de ondersteuning van deze uitbreiding moest er heiwerk worden uitgevoerd, waarbij de afgelopen tijd 8 heipalen zijn geslagen.

Martin: "Binnenkort worden stalen kolommen toegevoegd om de bovenverdieping stevig te ondersteunen. De oorspronkelijke trap is reeds gesloopt en de installatie van de nieuwe trap staat gepland na de bouw van de entresol, de nieuwe verdiepingsvloer."

Bouw van de trafo ruimte

De trafo ruimte is inmiddels gemetseld, momenteel werken we aan de brandveiligheid met speciale brandwerende platen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat alles veilig en in overeenstemming met de voorschriften is. 

Houd de ontwikkelingen in de gaten

Hoewel we aardig wat vooruitgang hebben geboekt, moeten we nog wachten op de start van de technische installaties. Dit is een essentieel onderdeel van het project dat in de komende maanden zal plaatsvinden. Ook de herinrichting van het pand is nog iets om naar uit te kijken. 

De Brasserie Groep heeft grootse plannen om de polderbeleving tot leven te brengen in dit voormalige informatiecentrum, en we kunnen niet wachten om te zien hoe het zich ontwikkelt. Houd onze socialmediakanalen InstagramFacebook en LinkedIn in de gaten voor het laatste nieuws!

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Bouwupdate #15

De bouwvak komt er aan! Voordat onze timmermannen genieten van een welverdiende zomervakantie praten we jullie graag bij.

Afronding project Brasserie Polderfabriek

Sinds 26 april heeft Brasserie Polderfabriek haar deuren geopend. Een project waarbij wij werkten aan de bouw van een horecalocatie in de Bospolder in Leiderdorp.

Duurzaam ondernemen met de CO₂ prestatieladder

Sinds 2018 zijn wij actief bezig met duurzaam ondernemen. Om ons verbruik te structureren en meetbaar te maken sloten wij ons aan bij het programma van de CO₂ prestatieladder.