Snuffelstage in de bouw

Diego (15) en Finley (16) hebben ons team tien dagen versterkt! Lees hier hoe hun stageperiode is verlopen.

Onze stagiairs

Diego komt uit Roelofarendsveen en Finley uit Hoogmade. Ze studeren beide bij Teylingen College KTS in Voorhout en zitten nu in hun 3e schooljaar. Beide kozen ze bij De KTS voor de richting bouw waar ze per dag op school drie uur aan werkzaamheden in de bouw besteden. Finley: "Ik vind drie uur per dag best weinig! Ik vind het leuk om meer bezig te zijn met bouw". 

Geen moeilijke keuze

Diego: "Ik woon in Roelofarendsveen en zie Akerboombouw vaak voorbij rijden, toen er op school een lijst langskwam met bedrijven voor een stage herkende ik Akerbooombouw gelijk en wist ik zeker dat ik hier meer wilde leren". Ook Finley wist zeker dat hij naar Akerboombouw wilde toen hij de mogelijkheid kreeg om stage te lopen. Voor beide stagiairs was het dus geen moeilijke keuze. Beide hebben ze 10 dagen ervaring opgedaan bij ons en werkten ze van 07:00 tot en met 16:00. 

Resultaat

Finley heeft onder andere aan het huis van Peter Akerboom gewerkt samen met Peter en Eskil. Hij heeft daar aan de kozijnen gewerkt en bekisting en lateien boven het kozijn gemaakt zodat er verder gemetseld kon worden. Finley: "Ik werkte samen met Peter en Eskil en heb veel van ze geleerd.". Finley vond alle werkzaamheden die hij deed leuk, maar bovenal vond hij het leuk om resultaat te zien aan het eind van de dag. 

Werken met de 'fine cutter' 

Diego heeft in Den Haag en in Roelofarendsveen gewerkt. Hij werkte samen met Koos en heeft geleerd om kozijnen te kitten, hij deed de kit tussen het hout van het kozijn en het glas en schrapte dat aan. Daarnaast haalde hij met een 'fine cutter' glas uit de kozijnen. Diego: "Ik vond het werken met de 'fine cutter' dan toch het leukst om te doen". 

Werken in de bouw

Diego weet al zeker dat hij later ook in de metsel- en timmerbranche wil werken. Hij twijfelde nog tussen metselen en timmeren maar na deze stage neigt hij meer naar timmeren. Diego: "Ik vond het leuk om meer ervaring op te doen in de bouw, dit was wel anders dan mijn vader helpen met klusjes!".

Finley vond het werken in de bouw veel leuker dan school "Lange dagen werken in de bouw vind ik helemaal niet erg!". Finley wil later ook werk doen in de timmerbranche en denkt al na over de toekomst: "Ik wil later ook de richting van timmeren op. Ik vind het zelf erg leuk om te rommelen en er is veel vraag naar.".

Enthousiast?

Zoek jij ook nog een stage en ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met Eric via eric@akerboombouw.nl of bel naar 071 501 84 77, wie weet is er nog wel plek voor jou! 

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Duurzaam ondernemen met de CO₂ prestatieladder

Sinds 2018 zijn wij actief bezig met duurzaam ondernemen. Om ons verbruik te structureren en meetbaar te maken sloten wij ons aan bij het programma van de CO₂ prestatieladder.

Bouwupdate #14

Het is weer tijd voor en bouwupdate! Wij brengen u graag op de hoogte van onze werkzaamheden.

Hoe wij bijdragen aan de energietransitie

De energietransitie is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Daarom stappen we met zijn allen over van fossiele energie op energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Dit is een duurzame ontwikkeling en hierin draagt Akerboombouw graag zijn steentje bij.