Luxe eenvoud

In de buurt van Rotterdam hebben wij een minimalistische nieuwbouwvilla in een landelijke omgeving gerealiseerd. Het prachtige ontwerp en de foto's komen van architectenbureau FilliéVerhoeven. De woning springt er echt uit, in tegenstelling tot de meer traditionele woningen in de omgeving. 

De locatie waarop de villa is gebouwd had een zeer streng bouwbeleid met een maximale toegestane capaciteit van 1000 kubieke meter. De situatie vroeg om een ontwerp met schuin aflopende daken om zo te kunnen voldoen aan de eisen van de locatie. 

Groen dak

Het 'natuurlijke dak' van de woning sluit mooi aan bij de landelijke omgeving en is bedekt met geimporteerde graszoden uit Noorwegen. Het slimme ingebouwde irrigatiesysteem merkt vanzelf wanneer het gras te droog is en onderneemt dan direct actie. 

Lichte woonkamer

Het huis beschikt waarschijnlijk over de grootste schuifdeur ooit geplaatst in een woning. De deur van 10 bij 3 meter bevat twee glazen panelen van maar liefst 500 kilo per stuk en zorgt voor toegang tot de tuin vanuit de woonkamer. De woning heeft aan alle zijden diverse schuifdeuren en ramen, veelal uitgevoerd in zwart, welke zorgen voor de minimalistische look and feel.

Projectinformatie

  • Projectnummer: 6923
  • Plaats: Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Architect: Francois Verhoeven 
  • Oplevering: 2017

Meer informatie

Bent u architect en opzoek naar een betrouwbare en kwalitatieve aannemer? Akerboombouw heeft jarenlange ervaring met de realisatie van luxe nieuwbouwvilla's. Voor meer informatie kunt u contactopnemen via 071 501 84 77 of info@akerboombouw.nl