Restauratie Hooglandse Kerkgracht

Ons team vakspecialisten heeft dit prachtige monumentale pand in Leiden gerestaureerd. Het pand is volledig in zijn oude staat teruggebracht. Het gebouw heeft na restauratie zowel een kantoor- als woonfunctie. 

Dak- en gevelrenovatie

De sporenkap was in slechte staat. Er waren veel lekkage sporen, plaatselijk aangetast door brand en daarnaast waren delen verrot. De sporenkap is door onze timmermannen volledig hersteld, de gehele contructie is schoonwerk. Op het dakbeschot is isolatie aangebracht waardoor dit uit het zicht blijft.

Vernieuwde verdiepingsvloer en aanbouw

De tweede verdiepingsvloer is volledig vernieuwd. De nieuwe vloer, kinderbinten en moerbalken zijn blank gelaten. Aan de voorzijde zijn de moerbalken gerestaureerd en alle sleutelstukken zijn opnieuw gemaakt. Daarnaast is aan de achterzijde een aanbouw gemaakt. De gemestelde muur, met de togen, is afgebroken en met een groot gedeelte van dezelfde stenen opnieuw opgemetseld. Het schuine dak van de aanbouw is bekleed met zink. De moderne dakramen met zinken bekleding vormen een mooi geheel in de zinken bekleding.

Projectgegevens

  • Projectnummer: 4091 
  • Plaats: Leiden 
  • Adres: Hooglandse Kerkgracht 
  • Oplevering: 2011 
  • Architect: Architektenburo Veldman Rietbroek Smit 

Meer informatie

Akerboombouw is gespecialiseerd in complexe renovatieprojecten. Ons team vakkundige timmermannen en projectbegeleiders ontzorgen u tijdens de gehele loop van het project. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 071 501 84 77 of info@akerboombouw.nl.