Pannen en Deksels

Voor de kinderkookstudio ‘Pannen en Deksels’ verbouwden we deze werkplaats tot royale keuken met een dubbel aanrecht en met alle voorzieningen voor lesgeven en partijtjes.

Geschiedenis Jan van Houtkade Leiden

Het huis Jan van Houtkade 1 grenst aan de achterzijde aan de ca.1 meter lager gelegen Hoefstraat. De achterkamer op de begane grond was ooit een hoefsmederij voor de paarden van de boeren, die komend uit Zoeterwoude en op weg naar de Leidse markt, in de nabijgelegen stalhouderijen, gestald of opnieuw beslagen werden.

Extra ruimte door gecreëerde vide  

De grote aanwezige hoogte bood gelegenheid tot het bouwen van een tussenvloer. Daarop staat een houtkachel om ontspannen na te tafelen. Met de oude verweerde straatstenen vloer, het zware blankhouten balkenplafond en de zwartstalen constructie voor de tussenvloer met steigerdelen, krijgt het geheel een stoere werkplaatssfeer. Dit in contrast met de fraaie gestucte eetkamer met veranda aan de voorzijde aan de Jan van Houtkade.

Projectinformatie

  • Projectnummer: 6135
  • Plaats: Leiden 
  • Adres: Jan van Houtkade 1 
  • Oplevering: 2013 
  • Architect: Veldman/Rietbroek/Smit 

Meer informatie

Wilt u ook een historische pand verbouwen voor zakelijke doeleinden? Akerboombouw is uw partner. Wij leveren enkel vakmanschap wat resulteert in kwaliteit en een verbouwing zonder zorgen. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 071 501 84 77 of info@akerboombouw.nl.