Het is weer de hoogste tijd om u bij te praten over onze projecten. Welke klussen zijn afgerond, waar zijn we druk mee bezig en waar gaan we binnenkort starten? U leest het in deze bouwupdate!

Verbouwing woning uit 19e eeuw in Haarlem

De bewoners van het prachtige pand uit Haarlem hebben een wens: een lift. Een investering waardoor de bewoners tot én met hun oude dag kunnen genieten van hun karakteristieke stadswoningen. Én als we dan toch bezig zijn, nemen we direct wat aanpassingen mee om het pand te verduurzamen. Namelijk de houtenvloer vervangen door een geïsoleerde ps combinatievloer.
 
De afgelopen weken is de liftschacht aangebracht. Geen makkelijke klus, want het plaatsen van deze schacht zorgt voor vele aanpassingen. Denk aan een gat op iedere verdiepingsvloer, het aanpassen van ruimtes rond de liftschaft en het omleggen van de installaties zoals elektra, radiotoren en waterleidingen. Deze werkzaamheden zijn nog in volle gang. 

Aanpassing van bedrijfspand in Roelofarendsveen

Door het potplantenbedrijf Turk zijn wij gevraagd voor kleine aanpassingen aan hun bedrijfspand. Namelijk een overkapping voor de fietsenstalling van het personeel en het mogelijk maken van overdekt laden en lossen. Afgelopen periode hebben we de ruwbouw (constructie) voorbereid. Binnenkort is het tijd voor de gevelbekleding, bestaande uit dakpannen en Trespa platen. Als deze bevestigd zijn is deze klus klaar.  

Verbouwing villa in Oegstgeest

De nieuwe eigenaren hebben ons gevraagd voor de verbouwing van hun woning. Wij zullen voor hen de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Vloerisolatie: de oude houtenvloer wordt vervangen door een geïsoleerde ps combinatie vloer met vloerverwarming.
  • Houten kozijnen vernieuwen
  • Plaatsen van voorzetwanden om de woning extra te isoleren
  • Aanpassen van de installaties voor onder andere water, elektra en verwarming
  • Realiseren van extra badkamer 

Afgeronde werkzaamheden in Leiden

De afgelopen maanden hebben we zowel het project aan de Oude Vest als op de Burggravelaan opgeleverd. Op de Burggravelaan hebben we een uitbouw geplaatst volgens het ontwerp van OX architecten. Voor deze uitbouw hebben we een fundering gemaakt met metselwerk. Vervolgens zijn de overige delen prefab uit onze timmerfabriek op transport gegaan, om deze daarna op locatie te monteren. 

Nieuwbouwwoning aan de Noordkade in Roelofarendsveen

Voor deze nieuwe woning is twee weken geleden de fundering gestort. De komende periode zijn onze timmermannen druk met de realisatie van de beganegrondvloer. Normaliter zou hier gekozen worden voor een kanaalplaatvloer, maar in verband met het toegestane gewicht op de route naar de woning toe is gekozen voor een balken-broodjesvloer. Deze oplossing is qua transport vele malen lichter en hierdoor wél mogelijk. 

Projecten uit de timmerfabriek

Ook in de timmerfabriek staan de machines niet stil. Zo realiseerden we: 

  • Houten kozijnen met een toog voor een nieuwbouwwoning in Nieuwe-Wetering
  • Houten kozijnen van 3 bij 2,4 meter voor een honderd jaar oude botenloods
  • Deuren voorzien van frake-hout voor een woning in Noordwijk.

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2024.

Project HSL/A4: updates rondom de bouw van deze nieuwe ‘horeca-hotspot’

Wij werken aan de transformatie van het voormalige informatiecentrum HSL/A4 in Leiderdorp, tot nieuwe horecalocatie voor de Brasserie Groep. Voor de bouwvak brachten we jullie op de hoogte van dit gave project, onze timmermannen zijn nog steeds druk bezig. Ben je benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen? Lees dan snel verder!

Bouwupdate #13

De vakantieperiode en daarmee de bouwvak, is in zicht! Wij brengen u daarom graag nog een keer op de hoogte van welke projecten afgerond zijn, waar we nog mee bezig zijn en waar we na de bouwvak mee starten.