Vanaf 2019 is Akerboombouw aangesloten bij de CO2-Prestatieladder. Na een jaar van voorbereiding, ontvingen we vorig jaar voor het eerst het certificaat. In 2021 mogen wij na de audit dit duurzaamheidscertificaat weer met een jaar verlengen. En daar zijn we trots op! 

Resultaten CO2-Prestatieladder in 2020

Een belangrijk onderdeel van de CO2-Prestatieladder is jaarlijks de uitstoot van CO2 te verminderen. Vorig jaar hebben we als Akerboombouw mooie stappen gezet in de reductie van CO2 uitstoot, dit laat zich zien onze footprint:

  • Footprint 2019: 79,8 ton CO2
  • Footprint 2020: 71,4 ton CO2

Dit is een CO2-reductie van ruim 10%!

Footprint 2021

Dit jaar verwachten we dat onze footprint opnieuw lager is als het vorige jaar. Waarom? Dit jaar tellen onze 150 op het pand geplaatste zonnepanelen en het gebruik van onze elektrische auto voor het eerst over het gehele jaar mee. Onze CO2-uitstoot neemt hierdoor gegarandeerd af. Meer over de CO2-Prestatieladder is terug te lezen in onze doelstellingen en rapportages.

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Leerling Eskil: “Ik vind plezier in je werk heel belangrijk”

Eskil zit in zijn tweede jaar van zijn BBL-opleiding en werkt al anderhalfjaar bij Akerboombouw. Wat vindt hij leuk aan z'n werk en hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? Hij vertelt het je zelf!

Aangepaste openingstijden in het voorjaar

De komende maanden zitten vol feestdagen. Om deze reden zijn we op sommige dagen gesloten. Om het makkelijk te maken, sommen we deze data hier voor u op. 

BOUWUPDATE #6

Ook in 2021 timmeren we verder! Dit kwartaal ronden we projecten af, bouwen we hard verder aan de lopende verbouwingen en starten ook nieuwe opdrachten. Lees en bekijk alles over de voortgang van de projecten in de nieuwste bouwupdate.