Duurzaam bouwen

Een onderdeel van duurzaam bouwen is het verminderen van de CO2 uitstoot. Begin 2019 hebben wij ons aangesloten bij het de CO2-Prestatieladder. Dit jaar stond in het teken van voorbereiden en plannen maken voor de toekomst. Begin 2020 hebben wij, na een strenge controle, officieel het certificaat in ontvangst genomen! Akerboombouw is vanaf heden niveau 3 gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder.

Elektrisch rijden

Met deze doelstelling willen wij de stikstofproductie verminderen. De eerste stap naar elektrisch rijden is genomen. In 2019 is de eerste laadpaal geïnstalleerd. De volgende stap is ons wagenpark uitbreiden en de bestaande auto's geleidelijk vervangen met elektrische auto's. De eerste elektrische auto is aangeschaft in het begin van 2020. Een mooie stap voor de reductie van CO2-uitstoot.

Energieneutraal

Sinds 2019 hebben wij ons dak voorzien van vele zonnepanelen. Met deze investering zijn ons kantoor, werkplaats en timmerfabriek energieneutraal.

Doelstellingen en rapportages

Hoe Akerboombouw duurzaam bouwt en de CO2-uitstoot minimaliseert? U leest het in de volgende documenten:

Meer informatie

Alle informatie over de CO2-Prestatieladder kunt u vinden via Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen, de organisatie achter de CO2-Prestatieladder.

Interesse? Neem contact op

Benieuwd naar onze referenties?