De oorsprong in Rijpwetering

De oorsprong van Akerboombouw ligt in het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw. De broers Ko en Piet Akerboom beginnen voor zichzelf. Niet verwonderlijk, als zoons van timmerman en molenmaker Hein Akerboom. In 1931 stappen ze dagelijks op de fiets als onderaannemer. Al snel verruilen ze de fiets voor een motorfiets en ongeveer vier jaar later bouwen ze de eerste woningen zelfstandig. De eerste woning staat aan de Koppoellaan 15 in Rijpwetering en is voor Piet Heemskerk en zijn vrouw. Korte tijd later volgen woningen aan de Zuidweg 17 in Rijpwetering en de Boskade 7 in Hoogmade.

Groeispurt

In de jaren zestig versterken de kinderen van Piet het bedrijf. De onderneming maakt in de jaren daarop een sterke groeispurt door. Met name aan de nieuwbouw van woningen heeft het bedrijf de handen vol: hele blokken tegelijk worden gebouwd (rondom de Sotaweg en de Middenweg in Roelofarendsveen). De groei resulteert in 1975 in de oprichting van een Besloten Vennootschap Aannemingsmij. Gebr. Akerboom & zn. BV. Hiermee wordt meteen ook de overdracht van de eerste naar de tweede generatie geregeld. De drie oudste zoons van Piet vormen de directie van het bouwbedrijf; Harry en Ton op kantoor en Mart als meewerkend uitvoerder.

Bijzondere gebouwen

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het aantal grote woningnieuwbouwprojecten af. Het bedrijf legt zich steeds meer voor op burger- en utiliteitsbouw. Bedrijfspanden en banken maken belangrijk onderdeel uit van het portfolio en ook verbouwingen en renovaties staan steeds vaker op het programma. Bijzondere gebouwen die aan het bedrijf toevertrouwd worden, zijn onder andere appartementencomplex de Watertoren, vrieshuis Van der Meer en de (verbouwing van de) voormalige LTS.

Veenderveld Roelofarendsveen

Begin 2000 nemen Harry's zoon (Peter) en schoonzoon (Eric) het stokje over als derde generatie. Sinds januari 2003 is het bedrijf gehuisvest in een nieuwe bedrijfsruimte op het Veenderveld 14 in Roelofarendsveen. Op deze locatie is naast het kantoor en opslag nu ook een eigen timmerfabriek gevestigd. 

Interesse? Neem contact op

  • Vakmanschap
  • Betrouwbaar & Transparant
  • Bereikbaar
  • Uitdagend