Dit jaar vindt op 11 en 12 september de 35e editie van de Landelijke Open Monumentendagen plaats. In dit tweede weekend van september openen meer dan 30 Leidse monumenten en gebouwen hun deuren voor het publiek. Ook voor Akerboombouw een speciale dag, omdat twee van hun restauratiewerken in Leiden te bewonderen zijn.

De Oude Sterrewacht

Een van die monumenten is de Sterrewacht. De Oude Sterrewacht is het oudste nog bestaande universitaire observatorium ter wereld. In 2011 heeft minister Plassterk geld vrijgemaakt voor het restaureren van dit monument. Het team van Akerboombouw heeft de restauratie van de koepels en alle afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Daarmee is de staat van de Sterrewacht teruggebracht naar 1924. Een prachtige klus waar we, zeker op de Open Monumentendag, met veel trots op terugkijken.

Het Leids Wevershuis

Ook museum Het Leids Wevershuis is vrij te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen. In dit museum kunt u kennismaken met de geschiedenis van de arme arbeiders uit Leiden. Voordat dit pand een museum werd restaureerde Team Akerboombouw dit volledig. Voorgevel-, achtergevel- en dakrenovatie waren nodig om het gebouw weer in oorspronkelijke staat te brengen. Tegenwoordig komen onze mannen er nog regelmatig terug om het pand netjes te onderhouden.

Bezoeken van deze monumenten

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze gebouwen? Of wilt u met eigen ogen zien welk werk team Akerboombouw verricht heeft voor deze monumenten? Dan zijn de Open Monumentendagen uw kans! Door coronamaatregelen is het wel verstandig een reservering te maken voor uw bezoek aan de Open Monumentendagen. Veel plezier!

Meer nieuws

Personeelsuitje

We organiseren elk jaar een uitje voor het personeel, ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren met plezier voor jong en oud! Lees en bekijk hier meer over deze gezellige dag. 

Bouwupdate #9

Het eerste kwartaal zit erop. Wat hebben onze timmermannen gedaan en wat hebben ze komende maanden nog een petto? U leest het in bouwupdate #9.

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.