Het behalen van certificaten in de bouw vinden wij belangrijk bij Akerboombouw. Op deze manier laten wij aan onze klanten zien dat wij ons vak serieus nemen. Onze missie is dat wij graag mooie projecten maken met goede vakmensen met respect voor onze omgeving. De certificaten die wij de afgelopen jaren hebben behaald, weerspiegelen deze ambitie.

Goede vakmensen

Onze medewerkers zijn voor ons het allerbelangrijkst. Zij realiseren de wens van de klant. Dit doen zij met de juiste kennis en vaardigheden die opgedaan worden via de trainingen, scholingen en toolboxen die wij aanbieden. Tijdens de maandelijkse toolboxen bespreken wij ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Ook komen er nieuwe manieren van werken met bijbehorende nieuwe materialen en gereedschappen aan bod. Zo blijven alle medewerkers op de hoogte van de nieuwste trends in de bouw.

Meten van veiligheid

Procescertificaten ISO 9001 en VCA** zijn respectievelijk gericht op bedrijfsvoering en veiligheid. Goed nadenken over het proces en dit in procedures vastleggen is een voorwaarde om die certificaten te verkrijgen. Door er jaarlijks opnieuw over na te denken, maken wij de kwaliteit en veiligheid bij Akerboombouw aantoonbaar beter. Interessant om te weten, is dat maar weinig bouwbedrijven over beide certificaten beschikken.

Mooie projecten door kwalitatief verantwoord bouwen

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten de zekerheid hebben dat tijdens hun bouwproject de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid worden gewaarborgd. Dit doen wij door aan ieder element in de bouw een certificaat te hangen dat hiervoor relevant is. Een groeiend aantal opdrachtgevers vraagt terecht of wij in het bezit zijn van deze certificaten. Met trots kunnen wij hier “ja” op zeggen. Die ambitie kunnen wij uitdragen, maar wordt hierdoor ook meetbaar voor onze klanten. In onze timmerfabriek werken wij ook met het KOMO-keurmerk waarmee wij aantonen dat wat er gemaakt wordt ook voldoet aan de gestelde eisen.

Duurzaamheid

Het belang om goed voor onze aarde te zorgen, dringt ook steeds meer door in de bouwsector. Afgelopen jaar behaalden wij hiervoor het bedrijfskeurmerk STIP dat aangeeft dat een houtverwerkingsbedrijf uitsluitend hout uit duurzaam beheerde bossen in- en verkoopt. Dit past uitstekend bij onze professionele timmerfabriek. De CO2 -Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland. Het helpt bedrijven en overheden bij het reduceren van CO2 en kosten. Ieder jaar wordt deze bepaald door een zogenoemde “footprint”. Dit is het in kaart brengen hoeveel CO2 er uitgestoten wordt. Zodra dit bekend is proberen we deze 'footprint' door bewust beleid te verkleinen. We worden daar ieder jaar op getest door een onafhankelijke en geaccrediteerde Certificerende Instelling (CI).

Roept dit vragen bij je op? Of ben je nieuwsgierig hoe wij dit in de praktijk brengen? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel hier graag over.  

We hopen mede door deze certificaten nog veel mooie, veilige, kwalitatieve en duurzame projecten te mogen maken!

Groeten,
Eric Vrieler

Interesse? Neem contact op

Meer nieuws

Personeelsuitje

We organiseren elk jaar een uitje voor het personeel, ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren met plezier voor jong en oud! Lees en bekijk hier meer over deze gezellige dag. 

Bouwupdate #9

Het eerste kwartaal zit erop. Wat hebben onze timmermannen gedaan en wat hebben ze komende maanden nog een petto? U leest het in bouwupdate #9.

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

De dagen rondom de feestdagen zijn wij er even tussenuit voor extra tijd met onze vrienden en familie. De feestdagen zijn ook het moment om terug te kijken en vooruit te blikken op 2022.